Vallavolinike hüvitis kui motiveeriv präänik (1)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui osa omavalitsusi maksab volikogu liikmetele kindla suurusega hüvitist kuus, siis teistes sõltub tasustamine sellest, kas vallavolinik ka reaalselt istungile jõuab.

Kadrina vallas aga ei maksta volikogu liikmetele ega volikogu aseesimehele üldse tasu. Lähtutakse põhimõttest, et tegemist on ühiskondliku rolliga. Kadrina volikogu esimees Madis Viise ütles, et hüvitist 117 eurot ja 50 senti saavad küll komisjonide esimehed koosoleku korraldamise ja protokollimise eest, kuid seda ainult siis, kui koosolek toimub.

Tapa vallavolikogu arutas viimatisel istungil volikogu esimehele, aseesimehele, komisjonide esimeestele ning volikogu liikmetele tasu maksmise korda, mida küll veel vastu ei võetud. Eelnõu järgi oleks volikogu aseesimehe püsiv kuutasu 500 eurot  ehk pool volikogu esimehe hüvitisest. Volikogu komisjonide esimehed hakkaksid kava kohaselt saama volikogu töös osalemise eest 100 eurot kuus ning komisjoni esimeestele makstaks 200 eurot ja aseesimeestele 150 eurot kuus. Tapa vallavolikogu esimees Toomas Uudeberg ütles, et summad ja ka nende maksmise kord vajavad veel arutamist. Siiani on vallavolinike tasustamise põhimõtted ühinenud Tapa ja Tamsalu vallas olnud erinevad. Tamsalu vallas sai kindlaks määratud hüvitist üksnes volikogu esimees, ülejäänud volikogu liikmed, sealhulgas aseesimees ja komisjonide esimehed, said tasu reaalselt tehtud töö eest tunnihinde alusel. Tapa vallavolikogus oli tasustamise aluseks kindel kuutasu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles