Õpiränne viis naabrite juurde praktikale

, Rakvere ametikooli rühmajuhendaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Art Ilves oli praktikakoha ja -kogemusega väga rahul.
Ats Art Ilves oli praktikakoha ja -kogemusega väga rahul. Foto: Rakvere Ametikool

Rakvere ametikooli autotehniku eriala õpilased Rauno Vavilov ja Ats Art Ilves sooritasid eelmise aasta lõpul praktika Soomes Kuopios. Kui paljud õpilased võivad mõelda, et naaberriiki ei tasu praktikale minna, olid noormehed teist meelt. Sügisel oli koolis autovaldkonnas õpirändesse kandideerimine ja valida sai mitme riigi vahel.  Rauno eelistas kindlalt Soomet.

“Eelmisel aastal käis mu keevitajaks õppiv vend Soomes praktikal ja jäi kogemusega väga rahule ning soovitas mullegi just sinna minna,” põhjendab Rauno valikut. Ats Artil ei olnudki väga vahet, millisesse riiki praktikale minna, sest õppida saab ju igas riigis. Pärast õpirännet võtab ta kogemuse kokku nii: “Olen väga rahul, see oli mulle unustamatu kogemus.”

Poisid olid Soomes õpirändel neli nädalat, millest esimesel osalesid nad Savo koolituskeskuse korraldatud kütusesüsteemide diagnostika õppemoodulis, kus töökeeleks oli inglise keel ja mis lõppes praktilise testiga. Hoolimata väikesest närveerimisest testi eel sooritasid mõlemad noormehed selle edukalt. “Meie õpetajaks oli Antti Järvenpää, kes oli rahulik ja sõbralik õpetaja ning selgitas terve nädala jooksul kõike hästi,” kiidab Rauno õpetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles