Rakveres sajab taevast alla imelikku ollust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kalda tänaval on lumi kummalist värvi. Kohalikud elanikud arvavad, et saaste võib olla pärit piiritustehasest.
Rakvere Kalda tänaval on lumi kummalist värvi. Kohalikud elanikud arvavad, et saaste võib olla pärit piiritustehasest. Foto: Erakogu

37-aastast Rakveres Kalda tänaval elavat Margust on viimastel päevadel tabanud hämmeldus. “Ma pole enne sellist jama näinud,” ütles mees justkui taevast maha sadava aine kohta.

Nädala alguses märkas Margus lumel musti teri. Esiti arvas ta, et äkki tuleb tahma tema maja korstnast. “Kogu krundi ulatuses oli maapinnal seda sõmerat tolmu,” ütles ta. Õues rippuvad äsja pestud musta värvi püksid olid samuti selle kihiga kaetud. Mees kirjeldas, et terad nägid välja nagu suhkrukristallid, kuid olid mitu korda väiksemad. Majaelanikud on ka kogenud, et kui hommikul panna autol klaasipuhastid tööle, on tunne, nagu aknal midagi krõbiseks.

OÜ Estonian Spirit juht Sven Ivanov ütles, et algatuseks peaksid elanikud vaatama, millega nad ise ahju kütavad. “Me tegime eelmise aasta veebruaris testid, meil mõõdeti ära kogu saaste. Kõik oli normi piires. Meil on keskkonnaluba,” lisas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles