Raipetehase juurde võib kerkida rohutirtsufarm (1)

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaveres tegutseva loomsete jäätmete töötlemise tehase juhataja Tarmo Terav otsib võimalusi töötlusprotsessist üle jääva soojusenergia kasutamiseks.
Ebaveres tegutseva loomsete jäätmete töötlemise tehase juhataja Tarmo Terav otsib võimalusi töötlusprotsessist üle jääva soojusenergia kasutamiseks. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja külje all Ebaveres tegutseva AS-i Vireen loomsete jäätmete töötlemise tehases ehk rahvakeeli raipetehases vaagitakse võimalusi töötlusprotsessist üle jääva soojuse paremaks kasutamiseks. Ühe variandina on laual rohutirtsude kasvanduse rajamine.

Linnu- ja kalasööda tootmiseks mõeldud rohutirtsufarmi rajamise mõte käidi Vireenile välja läinud aasta lõpus, mil maaeluministeeriumi vahendusel kuulas raipetehases maad Eesti Putukatööstuse Liidu esindaja.

“Neil oli plaan hakata kasvandust tegema Narva, kus elektrijaamades jääb nüüd sooja üle, aga logistiliselt see kõige paremini ei sobi. Siin oleks neil mugavam toimetada,” rääkis Vireeni juhataja Tarmo Terav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles