Juhtkiri: reform pööras elu pea peale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja
Virumaa Teataja Foto: Meelis Meilbaum

Riigi korraldatud muudatused regionaalhalduses on tekitanud hulga vaba tööjõudu. Isegi mõni endine maavanem on tööta ja omavalitsusliidud on paljudes kohtades üldse mõttetuks muutunud sel lihtsal põhjusel, et valdu on vähem. Lääne-Viru maavanem Marko Torm sai küll Rakvere linnapeaks ja võttis enda juurde tööle maavalitsuse majandusspetsialisti Matti Jõgi, ka oli maandumine pehme senisel maasekretäril Tarmo Mikkalil, kui ta võitis konkursi Lääne-Viru talituse juhi kohale.

Ent täiesti uues olukorras on mõned endised staažikad vallavanemad ja neile võib vaid kaasa tunda. Näiteks Laekvere vallavanem Aarne Laas on selle ameti üks pikima staažiga esindaja üldse, ja kui Laekvere vald Vinni vallaga liitus, kadus tal leib laualt. Töötuks on end registreerinud ka endine Vihula vallavanem Annes Naan.

Tõsi, nagu oleme Virumaa Teatajas kirjutanud, said paljud neist kopsaka hüvitise. Paradoksaalsel moel kukkus hüvitis sülle isegi neile vallavanemaile, kes jätkuvalt kohaliku omavalitsuse palgal, aga sedakorda siis ühinenud omavalitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles