Baltoscandal tuleb sel suvel taas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Raud.
Priit Raud. Foto: Meelis Meilbaum

Eile tulid müüki Rakveres 4.–7. juulini toimuva rahvusvahelise etenduskunstide festivali Baltoscandal passid. Juba viieteistkümnendat korda ning iga kahe aasta tagant toimuv festival esitleb modernseid suundi Euroopa ja maailma etenduskunstides. Festivali kava avalikustatakse kevadel, kuid mitu esinejat on juba teada.

Juubelimaigulisele festivalile saabuvad lisaks uutele tulijatele oma hiljutisi töid näitama ka varem siin käinud esinejad. Eelmisel festivalil publikut omapärase muusikateatriga üllatanud Joris Lacoste’i uues lavastuses “Suite n°3” saab kuulda kõiki Euroopa Liidus kõneldavaid keeli. Teatritrupp Forced Entertainment tuleb Brexitit korraldavast Suurbritanniast külla lavastusega “Real Magic” ja proovib mängulises võtmes mõtteid lugeda. Esimest korda on festivalil Teatr Powszechny Poolast lavastusega “Klatwa”, mis esitab küsimusi nüüdiskunsti, inimese ja religiooni suhete kohta. Ivo Dimchev on taas Rakveres, sedakorda muusikalise etteastega. Jérôme Beli “Gala” annab Rakvere ja Lääne-Virumaa rahvale võimaluse lavale astuda ning juubeli puhul avatakse Baltoscandal Rakvere Keskväljakul suurejoonelisemalt kui muidu. Tulemas on ka traditsiooniline jalgpallimatš romantikute ja küünikute vahel ning kontserdid klubiõhtutel.

Festivali kunstiline juht Priit Raud: “Baltoscandal on tulevikku vaatav ja kätt ühiskonna pulsil hoidev. Intrigeeriv ja rahustav. Mõtlemapanev ja vabastav. Viieteistkümnes festival tuleb ehk rohkem meie ja ühiskonna peale mõtlev. Mitte tingimata ülitõsiselt. Me ei õpeta kellelegi, mis on õige.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles