Taani kaitseväelased saabusid Tapale julgeolekut tagama

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtuhämaruses Tapa linnakus üles rivistatud NATO lahingugrupi sõdurid olid esimesed, keda Taani valitsusjuht visiidil külastas.
Õhtuhämaruses Tapa linnakus üles rivistatud NATO lahingugrupi sõdurid olid esimesed, keda Taani valitsusjuht visiidil külastas. Foto: Marianne Loorents

Läinud nädalal liitus Tapa linnakus paikneva NATO lahingugrupiga Taani maaväe kontingent, et vahetada välja 300 sõdurist koosnev Prantsusmaa üksus, kelle järgmine teenistuspaik on Leedu.

Uusi liitlassõdureid külastasid pühapäeva õhtul Tapal Eesti peaminister Jüri Ratas ja tema ametikaaslane Taani kuningriigist Lars Løkke Rasmussen. Valitsusjuhte saatsid mõlema riigi kaitseministrid Jüri Luik ja Claus Hjort Frederiksen ning Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Eilseni riigis visiidil viibinud Taani ministrite delegatsiooni lennuk jõudis kohale plaanitust mõni tund hiljem, kuid liitlaste sõdureid see ei häirinud. Enne külaliste saabumist riviplatsile mõnekraadise talvekülmaga üles rivistunud vormikandjad viskasid isekeskis naljagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles