Streik Rakvere lihakombinaadis algab veebruari alguses

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad korraldasid streigi ehk täpsemalt öeldes ebaseadusliku tööseisaku eelmise aasta oktoobris.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad korraldasid streigi ehk täpsemalt öeldes ebaseadusliku tööseisaku eelmise aasta oktoobris. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Industriaal- ja Metallitöötajate Ametühingute Liidu (IMTAL) jurist Raili Karjane ütles, et teade Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajate streigist läheb välja homme või ülehomme.

Rakvere lihakombinaadis puhkenud töövaidluse käigus tekkinud ametiühingu rakuke kuulub IMTAL-i.

Karjane selgitas, et streigi alguse konkreetset kuupäeva ta nimetada ei saa, sest on korrektne, et streigist teatavad kirjad saadetakse kohalikule omavalitsusele, riiklikule lepitajale ja tööandjale.

Seadus nõuab, et streigist tuleb teatada vähemalt kaks nädalat enne selle algust. Seega saab homme või ülehomme välja saadetavate kirjade puhul öelda, et streik algab 1. või 2. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles