Viru-Nigula ametnikud vuravad uute autodega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula vallaametnikel on tööülesannete täitmiseks kasutada valla sümbolitega kaunistatud kolm Citroëni ja kaks Lander Mitsubishit.
Viru-Nigula vallaametnikel on tööülesannete täitmiseks kasutada valla sümbolitega kaunistatud kolm Citroëni ja kaks Lander Mitsubishit. Foto: Einar Vallbaum

Viru-Nigula vallavanema Einar Vallbaumi töölaule jõudis liiga palju kütusetšekke ja ta otsustas valla töötajatele muretseda sõidukid. Töövahendid võimaldavad ametnikel jõuda ka kõige kaugemasse külla ja autos oleva miniarvutisüsteemi kaudu on vajalikud dokumendid alati käeulatuses.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum rääkis, et kuna töötajad kasutasid isiklikke sõiduautosid, puudus tal ülevaade ja kontroll, kus autoga käidi ja mida tehti. Nii kuulutatigi välja riigihange summas 80 000 eurot. Autode riigihanke võitis Silberauto Rakvere esindus 75 000-eurose pakkumusega.

Nüüd ongi ühendvalla töötajatel ametiülesannete täitmiseks kasutada kolm Citroëni ja kaks Outlander Mitsubishit. “Ühelgi töötajal autot ei ole. Autod seisavad õhtul vallamaja juures, hommikul tullakse oma autoga tööle. Kui keegi soovib kuhugi sõita, siis ta tellib kindla auto. Kui kellelgi on vaja liikuda, siis ta paneb selle kirja. Sama kord kehtib ka allasutuste juhtidele,” rääkis Vallbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles