Teate, et teame

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

Mul on üks lugu. Isiklik, valus ja aus. Teise inimese lugu, mis kaigub minuga. Eelmise aasta kevadel rääkis üks kaunis naine loo, kuidas elukaaslane võttis temalt ... jõu, enesekindluse ja usu. Aga mis peaasi – lapse. Tema lemmik, keda ta usaldas ja hoolis, peksis teda nõnda rängalt, et ta kaotas inimmaimukese ... Selles päriselt juhtunud loos olid inimesed, kes armastasid. Numbrid, mis näitasid julma tõde – Rakveres pole olemas tänavat, kust ei saabu politseile lähisuhtevägivalla väljakutset. Appi!

Niimoodi on tundnud ja vaikselt palunud paljud naised. Kõik nad on sarnased – valu pärast. Ja nii erinevad – kellel hingeahastus kestab ... ja kes on suutnud andestada.

Statistika järgi on kannatanud füüsilise vägivalla all iga kolmas Eesti naine. Arvud räägivad, et aasta jooksul saab Maarjamaal vägivalla tagajärjel vigastada 41 000 naist, neist 7000 raskelt. On lausa väidetud, et naistele suunatud vägivalla tõttu, mis katkestab raseduse, võib Eestis jääda aastas sündimata ligikaudu 2000 last. See statistika on õõvastav, vastik ja eluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles