Ei tasu sikutada naabrilt tekki

Einar Vallbaum
, Viru-Nigula vallavanem, VIROL-i juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Internet

Mõned päevad tagasi andis ajakirjanik Andres Pulver Virumaa Teatajas ülevaate maakonna demograafilisest olukorrast, olles pannud uudisele pealkirja “Aseri kergitas Lääne-Virumaa elanike arvu taas üle 60 000”. Tõepoolest, nii suurt arvu võisime viimati näha aastal 2012. Kui arvude taha mitte vaadata, paistab elu minevat paremuse poole. Lisaks veel Eesti Panga ja siinsete kommertspankade majanduskasvu prognoos, palkade tõus ning ettevõtjate ja elanike optimism eelseisvale majandusperioodile vaadates – nii et elu peaks olema läbi aegade parimas seisus.

Arvude taga on aga alati kellegi interpretatsioon, metoodika valik ning rõhuasetus. Eelmise kinnisvarahindade buumi haripunktini jõudmine, Eurostati raporti kinnitus, et 24,4% Eesti elanikest (320 000 inimest) elas 2016. aastal vaesuspiiril või sotsiaalse tõrjutuse ohus, avaturu müüjate tähelepanekud inimeste kaalutlevamatest ostuotsustest ning üksikud majandusanalüütikute vihjed juhtuda võivale majanduse ülekuumenemisele on aga ohu märgid, mis peaksid võimaliku majanduskasvu eufooriat tasakaalustama.

Sama mitmepalgeline on olukord ka registreeritud elanike ­arvuga. 1. jaanuari seisuga oli Lääne-Virumaa elanike arvuks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles