Juhtnöörid avariiolukorras tegutsemiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaigal on vaja fikseerida olukord.
Õnnetuspaigal on vaja fikseerida olukord. Foto: Konstantin Sednev

Üha intensiivsemas liikluses on avarii kujunenud igapäevaseks nähtuseks. Paraku võivad õnnetuse korral hirm ja teadmatus jagu saada ka kõige kogenumast juhist ning olukorra korrektse lahendamise viis ei pruugi siis kohe meenudagi.

Pikaaegse Seesami kahjukäsitleja Maido Leibenau sõnul on levinumateks autokahjude põhjustajateks oma oskustele ning teeoludele mittevastava sõidukiiruse valiku tõttu teelt välja sõitmine, kokkupõrked teiste autodega ning tagant otsasõidud kaootilises linnaliikluses. “Olenemata õnnetuse suurusest ja tõsidusest, hakkavad juhid pahatihti mõtlematult tegutsema, liigutades autosid, et teistele liiklejatele mitte ette jääda. Vaidluse korral unustatakse politseisse helistada ja kiirema positiivse lahenduse leidmisele kaasa aitamiseks ka olukorda pildistada,” loetles kahjukäsitleja vigu, mida õnnetuses osalejad tihti teevad.

Kuna kahe osalejaga autokahjudega tuleb kindlustajatel kõige enam tegeleda, jagabki kahjukäsitleja näpunäiteid sellistes olukordades tegutsemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles