Pakendikonteinerid kaevati maasse

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere keskkonnaspetsialist Riin Sikka näitab uusi pakendimahuteid: üks on mõeldud papile ja paberile, teine segapakendile. Nendesse kogutu saadetakse taaskasutusse.
Rakvere keskkonnaspetsialist Riin Sikka näitab uusi pakendimahuteid: üks on mõeldud papile ja paberile, teine segapakendile. Nendesse kogutu saadetakse taaskasutusse. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linna kümnesse piirkonda on paigaldatud uued maasisesed pakendikonteinerid, kuhu võib nüüd vabalt panna kasvõi kolmeliitrise klaaspurgi, mis endiste kogumismahutite avast sisse ei mahtunud.

Uutesse konteineritesse võib tasuta panna tühjad joogikartongid, plast-, klaas- ja metallpakendid ning paber- ja papppakendid. Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Riin Sikka märkis, et Rakvere linn on Eestis esimene, kes paigaldab avalikeks kogumisvahenditeks maasisesed mahutid.

“Mahutid on tootjavastutusorganisatsioonilt, paigalduse tellis linn ning rahastamine toimus riigieelarvest kohalikele omavalitsustele jäätmehoolduse arendamiseks antavast toetusest,” selgitas Sikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles