Kõrgemäe suusanõlv Tõrmas ootab rahasüsti, et saada tõstuk

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrma suusahüppemägi 2010. aasta veebruaris.
Tõrma suusahüppemägi 2010. aasta veebruaris. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linna servas, kunagi suusahüppe- ja slaalomimäena kasutuses olnud Kõrgemägi on olnud aastaid vallimäe kõrval kelgutajate ja mäestlaskujate meelispaik. 2012. aastal käisid mäel taas tõsised mullatööd ning nüüd on mägi igati sobilik ka algajale mäesuusatajale-lumelaudurile.

Kui ilmataat jagaks lund, oleks puudu veel vaid tõstuk ja valgustus. Kõrgemäe korralikuks, kõigi mugavustega suusanõlvaks arendamise idee üks eestvedaja Kert Karus teatas, et juba poolteist aastat tagasi küsis kultuuriministeerium spordiliitudelt, mis spordiobjekt maakonnas rahastust vajaks. “Varem on raha saanud Mõedaku ja Ebavere. Otsustasime, et nüüd võiks see olla Kõrgemägi,” kõneles Karus ja lisas, et nüüd oodatakse vastust. Riik ei ole veel otsust teinud. Kõik Eesti spordiliidud ootavad.

Karus ütles, et juba praegugi saab mäest alla sõita. Lihtsalt üles peab ronima kondiaurul. “Mugavusstandardit tuleb tõsta – tõstuk ja valgustus. Loomulikult ei tule sinna nii uhket tõstukit kui  Kiviõlis. Me ei hakka Kiviõliga konkureerima. Sellest ei tule äriprojekt,” märkis Karus ja sõnas, et mõnusa profiiliga mägi jääb siiski peamiselt kohalikele inimestele suunatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles