Pangamaja ootab remonti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Targa Maja ehituse käigus kõpitseti ka ajaloolist pangamaja, on seal päris palju remontida vaja.
Kuigi Targa Maja ehituse käigus kõpitseti ka ajaloolist pangamaja, on seal päris palju remontida vaja. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi Targa Maja ehitamise käigus vuntsiti pisut ka ajaloolist pangamaja ning tehti korda selle saal, vajab hoone siiski remonti. Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap rääkis, et ennekõike on vaja rajada majja toimiv ventilatsioon, vahetada aknad ning renoveerida vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Rakvere linn on juba eelmisest kevadest teinud ettevalmistusi piiriüleses koostööprojektis osalemiseks. Selle eestvedaja, Tartu regionaalne energiaagentuur, on lisaks Rakverele kaasanud Võru linna ning Rõuge ja Setomaa valla Eestist ning Ostrovi ja Porhovi rajooni Pihkva oblastist. Paap rääkis, et projekti üldeesmärk on tutvustada Eesti ja Pihkva oblasti omavalitsustele uuenduslikke tehnoloogiad ja lahendusi, mis võimaldavad saavutada olulist energiasäästu avalike hoonete renoveerimisel. “Üks avalik hoone, mis korda tehakse, olekski meie pangamaja,” kõneles Paap.

Et projekti raamidesse mahtuda ja uuenduslikkust esile tuua, on energiasäästu saavutamiseks kavas pangamaja katus katta moodsate väikeste päikesepaneelidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles