Rakvere kavatseb Narvale kosja minna

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kandideerib 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks ning Rakvere tahaks kangesti narvalastega koostööd teha, et kreisilinna rohkem kultuuri tuua.
Narva kandideerib 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks ning Rakvere tahaks kangesti narvalastega koostööd teha, et kreisilinna rohkem kultuuri tuua. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui 13 aastat tagasi pürgis Rakvere Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnaks, siis 2024. aasta kultuuripealinnaks saamise kavast loobutakse ja selle asemel üritatakse teha koostööd Narvaga.

Rakvere linnapea Marko Torm rääkis, et ainsana on teatanud soovist Euroopa kultuuripealinnaks saada Tartu, kes on juba pea aasta selle nimel toimetanud. “Aga ka Narva on kohe oma kandideerimisest teatamas,” teadis Torm.

Linnapea sõnul hakkab Narva kultuuripealinnaks kandideerimist vedama Tallinn Music Weeki korraldaja Helen Sildna. “Ja tundub, et riigi toetus võiks olla just Narva taga,” lisas Marko Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles