Prügikonteineri asemel laadale müügiks - realiseerimistähtajale lähenevast toidust said maiused

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärt kogemus: Rakvere ametikooli õppurid viisid ellu heategevusprojekti, valmistades ja müües maiuseid.
Väärt kogemus: Rakvere ametikooli õppurid viisid ellu heategevusprojekti, valmistades ja müües maiuseid. Foto: Meelis Meilbaum

Haridusasutustele heidetakse tihtilugu ette, et seal tuleb igasugu pudi-padi ja lausa tobedusi pähe õppida. Tuupida seda, millega pole elus miskit peale hakata. Ajad on muutunud. 

Rakvere ametikooli esimese kursuse kokaõpilased võtsid kirglikult kinni ideest viia ellu õppeaasta kestel heategevuslik projekt. Mitmekülgsete ülesannete lahendamine tõi  arvestusele lisaks väärt kogemuse mitmes aines.

Elu muutvad projektid saavad alguse tasapisi ja on pika vinnaga, aga nende headus pillab rõõmu kaua. Nii on juhtunud ka kõnealuse ideega. Ametikooli karjääri- ja suhtlemisõpetaja Merle Aasnale tundus, et viskame liiga palju toitu ära, mõtlemata, et saame seda töödelda. Mõtet arendades tegi ta õpilastele ettepaneku valmistada realiseerimistähtajale lähenevatest toiduainetest maiused ja need laadal maha müüa. Teenitud raha aga suunata heategevusse. Õpilased olid nõus proovima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles