Tiit Vähi Sillamäe laevaliin jõudis punnseisu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi Sillamäe sadamas.
Tiit Vähi Sillamäe sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Partnerid, kelle Tiit Vähi Sillamäele kutsus, avaldasid Kotka laevaliini suhtes viisakat jahedust: soomlased viitasid laevniku puudumisele, ministrid helgele tulevikule, Vähi aga nimetas riigi investeeringu vajadust.

Aasta alguses valitsuselt Sillamäe sadama reisiterminali rajamiseks viis-kuus miljonit eurot küsinud Vähi kutsus möödunud nädalal Soome esindusliku äridelegatsiooni, mitu Eesti linnapead ja regionaalminister Jaak Aabi ühise laua taha. Suurettevõtja soovis teha jõulise sammu, et lõpuks taas Kotka ja Sillamäe vahele käima panna ro-ro- ja reisilaev.

Miljonite küsimine heidutas valitsust aga nõnda, et Aab ei jõudnudki Sillamäele, põhjendades seda puhkusega. Ega tal kohale tulnutele häid sõnumeid tuua poleks olnudki. “Olen Sillamäe sadama soovidega kursis,” rääkis minister. Loomulikult ei jätnud Aab lisamata, et Ida-Virumaa on valitsuse investeeringutes prioriteediks, kuid regionaalministri valdkond on siin vaid üks kitsas osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles