Rakveres mõisteti süüdi kuritegeliku ühenduse mutrike

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi

Viru maakohus karistas Vitali Petrovi tingimisi pooleteiseaastase vangistusega koos kolmeaastase katseajaga selle eest, et mees aitas Andrei Leppiku juhitud kuritegelikul ühendusel nn arvevabrikus võltsitud dokumentide alusel ebaseaduslikku tulu saada. Vitali Petrov on kohtus varem väitnud, et polnud võltsitud dokumentidest teadlik. Seda enam, et Eesti Raudtee ja teised riigifirmad võtsid tehtud tööd vastu.

Kohtuotsuses aga märgitakse, et pole usutav, kui isik (Vitali Petrov – toim.) kannab äriühingu juhatuse liikme ja omanikuna üle pool miljonit eurot arvete alusel, mille puhul pole võimalik kontrollida tööde tegelikku tegijat.

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kohtunik Tiit Kullerkupp selgitas, et arvetel, mille põhjal Petrov deklaratsioone esitas, oli mitmesuguseid puudusi. Nende põhjal polnud võimalik tuvastada teenuste mahtu ega aega, puudus teenuste kirjeldus. Seda kõike aga käibemaksuseadus nõuab. Lisaks nõuab raamatupidamisseadus, et kõigil arvetel peab olema äriühingu esindaja allkiri. Seda aga neil valdavalt polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles