Virulased taotlevad aktiivselt toetusi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontroll tõi esile, et maakoolidesse suurte investeeringute suunamine pole olnud väga mõistlik. Vinni-Pajusti gümnaasiumi renoveerimist toetati 2010. aastal enam kui miljoni euroga.
Riigikontroll tõi esile, et maakoolidesse suurte investeeringute suunamine pole olnud väga mõistlik. Vinni-Pajusti gümnaasiumi renoveerimist toetati 2010. aastal enam kui miljoni euroga. Foto: Marianne Loorents

Üle poolte kohalike omavalitsuste avalike teenuste pakkumiseks vajalikest hoonetest ei ole heas seisukorras, sealjuures enam kui kümnendik neist on lausa avariiohtlikud.

Riigikontrolli analüüs omavalitsuste rahastamisest näitas, et valdav osa omavalitsustest sõltub investeeringute tegemisel toetustest.

Aastatel 2007–2016 on suurem osa toetusi eraldatud linnade ning maakonnakeskuste hoonete ehitamiseks ja korrastamiseks. Umbes veerand kõikidest toetustest on jõudnud viide linna: Tartusse (32,2 miljonit eurot), Tallinnasse (27,4 miljonit), Narva (9,1 miljonit), Rakveresse (7,9 miljonit) ja Kohtla-Järvele (6,2 miljonit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles