Kasutu seapõleti hakkas Moldova poole liikuma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikupoolikul haagiti seni nukralt Vireeni õuel roostetanud Hurikan veoautole sappa ning mõni aeg hiljem vuras masin tehase väravast välja, et võtta suund lõuna poole.
Eile hommikupoolikul haagiti seni nukralt Vireeni õuel roostetanud Hurikan veoautole sappa ning mõni aeg hiljem vuras masin tehase väravast välja, et võtta suund lõuna poole. Foto: Marianne Loorents

Eile veidi enne keskpäeva alustas mobiilne põletusahi Hurikan 1000E, mis Eestis rakendust ei leidnud, Väike-Maarjast pikka teekonda Moldova poole.

Aktsiaseltsi Vireen juht Tarmo Terav rääkis, et kolm aastat tagasi Väike-Maarjasse jõudnud mobiilne põletusahi lahkus selle aja jooksul sealt vaid korra ja rohkem Hurikanil tööd polnudki. “Meie tehase tehnoloogia on muutunud tänu sellele, et maaeluministeeriumi toel saime endale külmutusvõimsusega puhverlao,” ütles Terav. Praegu ei ole hukkunud sigu vaja matta ega põletada, kõik korjused on võimalik Vireenis töödelda.

Seda enam, et lõppproduktide ehk rasva ja lihakondijahu järele on päris suur nõudlus. Rasv veetakse mitmesse riiki biodiisli valmistamiseks, jahu ostavad aga leedulased, kes kasutavad seda kütteainena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles