Virumaa turism ei saa sõita ainult Aqva spaa tuules (1)

Einar Vallbaum
, Viru-Nigula vallavanem, VIROL-i juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Internet

Välisriike külastades olen alati hoidnud silmad ja meeled avatud, et koju kaasa võtta parimad teadmised ning kogemused, mida kodumaa heaks saaks kasutada. Teisalt on hea osata võõrsil märgata, kuidas teised meie maad näha võivad.

Sellel eesmärgil külastasin hiljaaegu Soomes rahvusvahelist MATKA turismimessi, mis toimus 18.–21. jaanuarini. Tegemist on ühe suurema, osalusrohkema ja pikemate traditsioonidega turismimessiga, mida peeti juba 32. korda. Paljud turismiorganisatsioonid ja -ettevõtjad peavad seda efektiivseimaks turunduskanaliks, kus ennast eelkõige Soome turistidele ja organisatsioonidele tutvustada, suhteid hoida ning kontakte sõlmida.

Minu üllatus oli aga suur, kui meeleheitlikult Lääne-Virumaa ja Rakvere turismiboksi otsides leidsin üles vaid Aqva Hotel & Spa toredad inimesed. Ei olnud Rakvere linna oma turismivõimalustega, ei olnud Virumaa Muuseume ega turismiinfokeskust. Vihula mõis oli küll esindatud, ent sedagi koosluses Põhja-Eestiga. Mis tähendab seda, et Lääne-Virumaa ühtne turismiturundus on kas nõrk või pole piisavalt selgitatud, kui oluline on oma piirkonna esitlemine ühtse regioonina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles