Geeniused, maadeavastajad või bandiidid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Weekend Guitar Trio tähistab tänavu 25 aasta täitumist muusikas. Kuidas on selle ajaga muutunud muusikamaailm ja kuulajad? Arter tegi bändiga ühe kontserttiiru kaasa ning kuulis palju lustakaid lugusid.

Kuidas käib kokku kitarri-pusle, kui sul on neli õrnahingelist pilli ja kastide kaupa muud tehnikat ning kõik see tuleb mahutada tavalisse sõiduautosse? Weekend Guitar Trio muusikud on selle pusle kokkupanemises tõelised virtuoosid.

Robert Jürjendal, Mart Soo ja Tõnis Leemets on virtuoosid Eesti jazz’i-elus. Ehkki muusikale, mida Weekend Guitar Trio loob, on jazz’i raamid ammuilma kitsaks jäänud. Õigupoolest võluvad need kolm meest kitarrist välja helisid, mille peale pole tõenäoliselt varem tulnud ka pill ise. Kordumatu helikokteil valmib julgetest harmooniatest, maailmamuusikast, elektroonikast, jazz’i-sugemetest ja vabadest improvisatsioonidest. Kuidas seda kuulata on? Põnev! Ning kolme muheda pillimehe meenutused on samamoodi põnevad.

Pole lihtne olla maadeavastaja ja marssida muusikas sinna, kus varem keegi käinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles