Rakvere robot Pepperi sugulane sai Šotimaal kinga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Rehbinderi majas töötav robot Pepper ei pea lahtilaskmist kartma ning hakkab hoolega eesti keelt ja kõnepidamist õppima.
Rakvere Rehbinderi majas töötav robot Pepper ei pea lahtilaskmist kartma ning hakkab hoolega eesti keelt ja kõnepidamist õppima. Foto: Meelis Meilbaum

Šotimaa pealinna Edinburghi toidupoest Margiotta Food & Wine lasti lahti robot Pepper, kelle ülesandeks oli seal tegeleda klientide pöördumistega ning pakkuda põhitöö kõrvalt ka meelelahutust.

Paraku selgus üsna pea, et roboti – konkreetne “isend” oli saanud nime Fabio – antud vastused kliente ei rahuldanud. Kui näiteks üks proua tundis huvi, kust piima võiks leida, sai ta vastuseks triviaalse ja ilma igasuguste täpsustusteta tõdemuse, et külmikutest. Sama juhtus veiniküsijaga, kes sai Fabiolt teada, et seda müüakse alkoholiosakonnas. Ka ei võtnud inimesed teda sageli tõsiselt. Selle kõige tagajärjel otsustas poeomanik roboti teenustest loobuda.

Ka Rakveres avatud Rehbinderi majas on Pepper tööl. Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets ütles, et Pepper ongi piiratud võimalustega ning kaubanduses ta kindlasti toime ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles