Kevadised moetrendid vaatavad aastate taha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Naiste selle kevade rõivamood meenutab vanu tuttavaid seitsmekümnendaid. Moes on jälle plisseeritud seelikud ja kleidid, alt laienevad püksid, kombinesoonid.

Trendikad on ka laiad triibud – nüüd võib neid näha kõikvõimalikes värvitoonides.
Kuid inspiratsiooni on saadud teistestki aastakümnetest: 1950ndatest pärit lillemustrid, täpimustrid ja tütarlapselikud kleidid; 1980ndatel tooni andnud puhvvarrukad, suurem muster, lühendatud pikkusega püksid, mustlaskaelused. Seelik on midi ja volditud, pluus naiselik ja rüüsidega.


3D-efektid rõivastel


Kersti Põldma Denim Dreamist rääkis, et tagasi on ka ruudumuster. Ruutu esineb nii kleitide, särkide kui pükste mustrites.
“Inspiratsiooni on saadud ka tehnikamaailma 3D-efektist. Samuti on kollektsioonides kasutatud puuviljamotiive. Kuhugi ei ole kadunud leopardimuster, mis võidab igal aastal naiste südameid. Selle kevade mood rõhutab naiselikkust, moes on kergus ja õhulisus. Õrnad kleidid, vabad mitteliibuvad siidpluusid,” kirjeldas Põldma.
Kingatrendidest on esiplaanil täistallaga platvorm, moes on kõrge konts.  “Kevadekuulutajaks on värvid. Mida erksam - seda stiilsem. Kes on konservatiivsem, sel soovitaks kombineerida värvilist ühevärvilisega või jääda üleni valge väljanägemise juurde,” soovitas Põldma.


Värvidest tulevad esile neoonvärvid, lilla, erkroosa, laimiroheline, kollane, punane, türkiissinine, sügavsinine ja oranž.
Seppälä visualist Kirsti Pääsk lisas, et sel kevadsuvel on naistekollektsioonis kolm küllaltki erinevat peamist suunda ning need peaksid pakkuma nii mõndagi mõnusat.
“Üks aktuaalsemaid kollektsioone kannab nimetust “Powderpuff” ning selle kollektsiooni märksõnadeks on pastelsed toonid, romantika, läbipaistvad õhulised kangad, lilled, liblikad, lipsud ning satsid.


Teine suurem moesuund on saanud nimeks “Globalista” ning selle kollektsiooni värvigamma on hoopis maalähedasem - moes on toonid, mis võetud otse loodusest - roheline, pruun, beež ... Sekka ka loomamustrid, nagu näiteks sebra triibud või leopardi tähnid. Inspiratsiooni on ammutatud loodusest ning erinevatest kultuuridest.
Kolmas kollektsioon on “Supernature”, millele iseloomulikuna nimetab Pääsk troopilisi värve ning eksootilisi printmustreid. Inspiratsiooni selle kollektsiooni loomiseks said Seppälä disainerid päikeseloojangutest, palmipuudest, eksootilistest puuviljades ning troopilistest lilledest.


Ent näiteks New Yorkeri kollektsioonides on moodsad rõivad inspireeritud 1960ndatest. Moes on ilus ja naiselik retro, kleidid igas pikkuses, aga kindlasti mitte väljakutsuvad ega bravuursed. Kangad on mahedad ja õhulised. Jätkuvalt palju naturaalseid kangaid, siidi ja sifooni, lilli ja liblikaid.
“Selle suve trendikad värvid kõiguvad äärmusest äärmusesse,” ütles Katrin Vasemägi New Yorkerist. “Näiteks kevadest kaasalibisev ihutoon, mida elustatakse kulla- või hõbedavärvi aksessuaaridega, samas on väga kirkaid ja suuri mustreid, millele lisandiks sobib kanvaa või nahk.
“Hooaja põnevaim leid on overall. Teadlikumad ostjad võtsid selle juba eelmisel hooajal ruttu omaks. Sel aastal on saabumas igasuguses pikkuses ja erinevateks puhkudeks mõeldud tunkesid,” rääkis Vasemägi.
Ta lisas, et meretemaatika, mis ei ole kunagi päris kadunud olnud, on sel suvel väga soositud - admiralikleidid ja madrusesärgid-topid ning erineva pikkusega sortsid-seelikud, kuldne ankrunööp ees säramas.


Liiga pruun nahk pole moes


Jumestuses on märgata, et inimesed on muutunud julgemaks. Ideaal Kosmeetika meigikunstnik Karolina Veetamm rääkis, et suvel on jumestuse moesuunaks pastelsed ja matid värvilised toonid, palju kasutatakse kontrastvärvusi. Kadunud pole ka meretemaatika ja Prantsuse Riviera-stiilis türkiissinine.
Kuid moes pole enam väga-väga pruun nahk, pigem õrn ja õhetav, äsja reisilt saabunu ilme. Kui on soov ennast randa mineku eel meikida, siis kindlasti peaks kasutama veekindlat ripsmetušši ja SPF-kaitsega päikesepuudrit. Jumestuskreem imbub pooridesse ja ei lase näonahal ennast mugavalt tunda, seda suvel ei soovitata. Huultele võiks aga panna midagi väga mahlast ja sädelevat, pruuni ihuga sobivad beebiroosad ja virsikukarva läiked.


Uue eksklusiivse kreemisarja Transvital kreemide päikesekaitsesüsteem võimaldab ohutult päevitada ilma naha enneaegse vananemise riskita, tagades ühtlase kuldse päevituse.
Kõikidel selle sarja kreemidel on vananemisvastane, pigmendivastane ning leevendav ja melaniini stimuleeriv toime.
Samuti pakub kreemisari Eisenberg päikesekreeme, mis imenduvad kiiresti ja sisaldavad tõhusaid ning nähtamatuid filtreid, et kaitsta kasutajat päikesekahjustuste eest.
Soodsamas hinnaklassis on Carribean Breeze’i päikesetooted, kus valik on väga lai, alates päikesekaitsekreemidest lastele ja päikeseõlidest kuni hooldava ja kaitsva huulepalsamini välja.


Älian Papson solaariumikeskusest Päikesekiir ütles, et päevituskuuriga alustades tuleb arvestada, et kahe päevituse korra vahe võiks olla 48 tundi ja kuur kesta kahest nädalast kuni ühe kuuni. Oluliseks tuleb pidada tervislikku päevitamist, sest kaunis jume on märk heast tervisest, mis omakorda muudab inimese õnnelikuks ja rahulolevaks.
“Meie eesmärk on propageerida tervislikku ja mõõdukat päevitust, sest ükskõik mille liigne tarbimine võib tuua kaasa soovimatuid tagajärgi,” rõhutas Papson.
Ta lisas, et kui tegemist on päevituskuuri alles alustanuga, siis näeb esimesi tulemusi kahtlemata juba pärast esimesi kordi. Tulemuse määrab 50% ulatuses päevituskreem, mida päevitamisel kasutatakse.
Papson rõhutas, et solaariumikosmeetika on spetsiaalne ning kindlasti ei sobi solaariumisse SPF kaitsefaktoriga tooted, erinevad õlid või tavatingimustes päevitamiseks mõeldud kreemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles