Vallavanemale esitati umbusaldusavaldus

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Teiva (keskel) on saanud ametis olla vaid mõne kuu ning juba ootab teda umbusaldushääletus.
Marko Teiva (keskel) on saanud ametis olla vaid mõne kuu ning juba ootab teda umbusaldushääletus. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina vallavolikogu kolmapäevane istung möödus emotsionaalselt: veel enne päevakorra kinnitamist istungi alguses esitasid opositsioonis oleva valimisliidu Puhas Kadrina liikmed volikogu esimehele avalduse vallavanem Marko Teiva umbusaldamiseks.

Selle esitamise ajendiks sai mõne nädala tagune vaidlus Kadrina vallajuhi ja Haljala vallavanema Leo Aadli vahel, kuna seni Haljala vallas ametnikuna töötanud Marko Teiva polnud nõus kohta vabastama, vaid nõudis koondamist koos sellega kaasneva hüvitisega. Haljala vallast haiguslehel viibides täitis Teiva aga tööülesandeid Kadrinas, saades riigilt haigushüvitist ning Kadrinast töötasu.

Nii on opositsiooni kuuluva valimisliidu põhilised etteheited seotud riigi ja Kadrina valla petmisega. “Ametisse valimisel jättis Marko Teiva volikogu teavitamata, et ta töötab täiskoormusega jätkuvalt Haljala vallas majandusspetsialistina, seega varjas ta volikogu eest oma teist töökohta ehk valetas volikogule,” selgitas volikogu liige Risto Murumägi istungil umbusaldusavalduse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles