Vabatahtlik nutivaba ööpäev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid loobusid vabatahtlikult üheks päevaks oma nutiseadmetest.
Sõdurid loobusid vabatahtlikult üheks päevaks oma nutiseadmetest. Foto: Marina Loštšina

Neljapäeva hommikul oli Tapa linnaku ühes kasarmus rohelise metallist kapi ette tekkinud pikk järjekord: õhutõrjepataljoni tulejuhtimis- ja tagalapatarei sõdurid ning tegevväelased, kõigil käes telefon, tahvel- või sülearvuti, olid otsustanud liituda nutiseadmevaba päevaga.

Üleskutsele reageeris pea 70 protsenti isikkoosseisust. Et aidata kiusatusele vastu seista ning luua ühtsustunnet, lukustati ajateenijate ning tegevväelaste nutiseadmeid 24 tunniks raudkappi, pitseeriti ning paluti reede hommikul samal ajal asjadele järele tulla.

“Aktsiooniga liitumine oli vabatahtlik, kuid osavõtjate arv näitas sellise päeva vajadust. Loodan, et sõdurid avastasid uusi vaba aja veetmise võimalusi: kirjutasid lähedastele kirju – ümbrikud ja märgid olid varutud –, suhtlesid kaaslastega ning Tapal teenivate liitlastega, käisid raamatukogus ning sõdurikodus,” ütles idee eestvedaja, patareiveebel nooremveebel Hannes Kestav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles