Uhtna mehe suusamäärimisoskus võib määrata ameeriklaste olümpiamedalid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika rahvuskoondise murdmaasuusameeskonna hooldepealik Oleg Ragilo on tööhoos, tema sõnutsi käib kuni stardini suuskade testimine minutilise täpsusega.
Ameerika rahvuskoondise murdmaasuusameeskonna hooldepealik Oleg Ragilo on tööhoos, tema sõnutsi käib kuni stardini suuskade testimine minutilise täpsusega. Foto: Erakogu

Oleg Ragilo astub täna lennukile, sihtkohaks Pyeongchang. Uhtnast pärit noormees on USA rahvuskoondise murdmaasuusatiimi hooldepealik ja saabub olümpiakülla kohale päevi varem, et jänkide suusad võimalikult ideaalseks timmida.

Viiendat korda taliolümpiamängudel osalev Oleg Ragilo on Lõuna-Koreas varem käinud: eelmisel aastal toimus seal maailmakarikavõistluste etapp. Suusamaailmas on tavapärane, et aasta enne tiitlivõistlusi korraldatakse nende toimumispaigas rahvusvaheline mõõduvõtt, et saada võimalikult palju aimu tulevast – mis läheb libedalt ja mis võib probleeme tuua.  “Hooldetiimil on hea näha potentsiaalseid ilmastikutingimusi, eriti lumeolusid. Me ei lähe olümpiamängudele kohale, olles pimedusega löödud, vaid saame teha ettevalmistusi,” sõnab Oleg Ragilo, kes mõne päeva eest naasis järgmise aasta maailmameistrivõistluste paigast Seefeldist.

Seekordseid olümpiamänge iseloomustades jõuab ta Lõuna-Koreast rääkides meie jaoks eksootilise – söögi juurde. “Charlotte Kalla (Rootsi suusataja – toim.) avastas nüüd, et seal süüakse aastas tuhandeid koeri. Mis ma oskan öelda, mul on kodus kolm koera ja minu eetika ei luba seda liha seal proovida,” kõneleb mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles