Kolme lapse ema mure saab lahendatud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ennelõunal ootas Jõhvi vallas elav Tiina külalisi. Statistika järgi Eesti kõige tuleohtlikumal päeval täpselt kokkulepitud ajal saabus päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, roosidega kaunistatud sefiiritort näpus, ja  siseminister Andres Anvelt. Tähtsad külalised tulid vaatama eluaset, üht 500 kodust, mis muudetakse riigi abil tuleohutuks.

Maja, mis on ehitatud 1968. aastal, tekitas siseminister ­Andres Anveltis äratundmise – ollakse ühevanused. Anvelt viskas nalja, et tema peab vastu, kas ka maja? Pealt vaadates on kortermaja nagu uus, Tiina eluaseme suureks probleemiks on aga elektrisüsteem. Sisuliselt elatakse iga päev justkui püssirohutünni otsas, nüüd on aga loota olukorra paranemist. Tiina ja tema kolme lapse kodu tehakse tuleohutuks päästeameti projekti “500 kodu tuleohutuks” raames, mida rahastab 1,5 miljoni euroga siseministeerium.

Tiina on tubli naine, ta kasvatab üksi kolme last ja terviseprobleemide tõttu ei saa ta teha täiskohaga tööd. Ometi on ta proovinud omal jõul vana maja elektrisüsteemi uuendada, kuid vahendeid on nappinud. Naine tunnistas, et elektrisüsteem on osaliselt vahetatud juba ligi 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles