Urmas Laht loodab seakasvatuse jätkule

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et paremini konkurentsile vastu panna, avas ühistu Eesti Lihatööstus Urmas Lahe (esiplaanil) juhtimisel mullu aprillis  Põlvamaal Vastse-Kuustes oma lihatööstuse.
Et paremini konkurentsile vastu panna, avas ühistu Eesti Lihatööstus Urmas Lahe (esiplaanil) juhtimisel mullu aprillis Põlvamaal Vastse-Kuustes oma lihatööstuse. Foto: Marianne Loorents

Seakasvataja Urmas Laht on mures, sest Kanal 2 eelmise nädala saatest “Radar” jäi mulje, nagu oleks ta “tekitanud” endale sobiliku seakatku piirangutsooni ja maksnud kinni Siret Kotka-Repinski valimiskampaania, et too aitaks läbi suruda tõuaretustoetust.

“See kõik on täielik jama,” kommenteeris Urmas Laht. “Seakatku piirangutsoonide kehtestamine käib Euroopa Liidu kaudu ning pigem muudetakse seal tsoone suuremaks, mitte väiksemaks,” lausus ta.

Kui Eestis metssigadel seakatk avastati, kehtestas Euroopa Komisjon Eestis II piirangutsooni. Kodusigade nakatumisel kehtestati veelgi rangem, III piirangutsoon. “Territooriumi, kus piirangutsoon kehtestada, pakub välja Eesti riik, täpsemalt veterinaar- ja toiduamet, ning Euroopa Komisjon kas arvestab seda või mitte,” selgitas seakasvataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles