Väike-Maarja naiskodukaitsjad hakkasid nobenäppudeks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja naiskodukaitsja Ellen Sepp on ametis liblikate valmistamisega.
Väike-Maarja naiskodukaitsja Ellen Sepp on ametis liblikate valmistamisega. Foto: Erakogu

Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna liikmed otsustasid näpud tööle panna ja valmistada sada sinimustvalget liblikamärki, mis kingitakse riigi juubeli puhul koostööpartneritele.

Eesti rahvuslipu värvides liblikamärkide valmistamist alustati jaanuaris, laiali jagatakse need selle kuu jooksul.

Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna esinaine Anneli Mikiver rääkis, et üllatuslikes värvikombinatsioonides liblikatega efektsete rinnamärkide kinkimisel on ka südamlik roll.

"Iga liblikamärk on Väike-Maarja naiskodukaitsjate unikaalne käsitöö, mis tähistab tänulikkust ja isamaalisust," sõnas Mikiver. "Kannustame oma koostööpartneritele neid kinkides kogukonnatunnet looma ja hoidma."

Möödunud aasta lõpus siseminister Andres Anveltilt ühiskonnaelu edendamise eest kodanikupäeva aumärgi saanud naiskodukaitsja defineerib kogukonda kui üht toetusvõrgustikku, mis olemise ja tegutsemise kaudu loob sünergias uusi väärtusi ning võimalusi. Ja seda mitte ainult kogukonnas, vaid ka riigis.

"Oleme kohalike koostööpartneritega soovinud ning toimetanud koos, loonud traditsioone ja panustanud enda koduuksest kaugemale, ja ikka nii, et juured oleks tugevalt maas, et latv saaks kõrguda taeva poole. Eesti vabariigi juubelil soovime kaasteelisi nende panuse eest tänada ja kutsuda üles tähistama väärikalt kodumaa sünnipäeva," lisas Anneli Mikiver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles