Kas ka sina oled Brutus ehk Jälle see Käsmu sadam!

Virko Sirkel
, Käsmu lahe kalur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virko Sirkel.
Virko Sirkel. Foto: Marianne Loorents

Lugedes Haljala valla volikogu keskkonna-, maa- ja planeeringute komisjoni 23. jaanuaril toimunud istungi protokolli, avastasin oma jahmatuseks, et üks oluline sisukas sõnavõtt on sellest välja jäänud. Selle sõnavõtu protokollis lugemine annaks olulist teavet tegelikest ehitusmahtudest, transpordi ja rajamisega kaasneva häirituse tegelikust ulatusest Käsmule, mida ei kajasta usutavalt detailplaneeringu seletuskiri ega ka keskkonnamõju hindamise aruanne.

Kas tõesti on endise Vihula valla kombed nii nakkavad? Kas see solgiämber on tõesti imalmagusa ihaldusväärsusega nii kokku kleepunud?

Praeguses Eestis pärinevad põhilised majanduskäitumise eeskujud õpikust “Rehepapp”. Meieisapalve lause “meie igapäevast leiba anna meile tänapäev” on asendatud lausega “meie igapäevast SKT-d anna meile tänapäev”. See ei panegi imestama, vaid külm masendus ja mure roomavad hinge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles