Soome turistide hulga vähenemine tekitab muret

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turiste ööbis Lääne-Virumaal mullusest veidi vähem. Kõige sagedamini kohtab neid siin uue aasta esimestel päevadel ning ka suvel.
Vene turiste ööbis Lääne-Virumaal mullusest veidi vähem. Kõige sagedamini kohtab neid siin uue aasta esimestel päevadel ning ka suvel. Foto: Arvet Mägi

Majutusettevõtetes peatus 2017. aastal 3,5 miljonit sise- ja välisturisti, mis oli seitse protsenti enam kui 2016. aastal, teatab statistikaamet. Samas tekitab muret Soome turistide arvu vähenemine, sest on ju just soomlasi välisturistide seas kõige rohkem.

Lääne-Virumaal peatus mullu 130 421 turisti, mis teeb kasvuks vaid 1,6 protsenti. Suurenenud on siseturistide hulk, lausa kaks korda aga Aasiast pärit turistide arv.

Kui 2016. aastal peatus Lääne-Virumaa majutuskohtades 306 Aasiast pärit turisti, siis mullu oli neid 807. Hiinlasi majutus Lääne-Virumaal 396 ja jaapanlasi 293.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles