Esimest korda on Jõhvi balletifestivalil kolm teatrit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli lõpus algav Jõhvi balletifestival teeb kontseptuaalse kummarduse kaasaegsele tantsuteatrile.
Aprilli lõpus algav Jõhvi balletifestival teeb kontseptuaalse kummarduse kaasaegsele tantsuteatrile. Foto: Stanislav Moshkov

Aprilli lõpust mai alguseni toimub järjekorras XI Jõhvi balletifestival, kus on kohal Peterburi Mihhailovski teater, Moskva Balletiteater ja Eesti Rahvusballett. Festival teeb kontseptuaalse kummarduse tänapäevasele tantsuteatrile, pakkudes seekord ainult oma ala tippude modernseid lavastusi.

Peale kuueaastast pausi on balletifestivali peakülaliseks õnnestunud taas meelitada maailma üks märkimisväärsemaid balletitruppe – Peterburi Mihhailovski teater. 1833. aastal loodud Mihhailovski teater on üks vanimaid järjepidevalt tegutsevaid teatreid Venemaal.

1. mail Jõhvi kontserdimajas etenduv “Nacho Duato lühiballettide õhtu” koosneb Franz Schuberti, Claude Debussy ja Heitor Villa-Lobose muusikale loodud lühiballettidest, millest osa on Jõhvi festivalipublikule tuttavad juba varasemast ajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles