Vägi. Kriis. Naised. Edu. Jesper Parve rääkis meheks kasvamisest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine profikorvpallur Jesper Parve on võtnud endale ülesande olla Eesti meeste eestkõneleja. Ta saab kenasti hakkama. Läbi enda kogetu räägib ta kriisidest ausalt ja avameelselt.
Endine profikorvpallur Jesper Parve on võtnud endale ülesande olla Eesti meeste eestkõneleja. Ta saab kenasti hakkama. Läbi enda kogetu räägib ta kriisidest ausalt ja avameelselt. Foto: Marianne Loorents

Endine profikorvpallur, tätoveeringuid täis Jesper Parve istub Rakveres raamatukogu saalis. Hipsterlikult moodne mees oleks justkui ootamatus keskkonnas. Vale puha – ta on kirjanik, kelle kultusteos “Mees. Otse ja ausalt” troonib müügiedetabelites. Ta on motivaator, inspireerija. M-e-e-s!

Moodsa kella ja prillidega, trendika habemega Jesper Parve on saali naisi puupüsti täis toonud. Meheks olemine ja mehe vägi – kas selgub naistele keeruline ja nende eest varjatud tõde isaste kohta?

Jesper Parve teab ja avameelitseb. Julgelt, varjamata, kohati ropult ja lihtsalt. Nagu raamatus. Tal on sõnum. Mitu sõnumit. Profikorvpallur olnud mees tunnistab, et tal polnud aastaid tagasi halli aimugi elust ega meheks olemisest. “Kui sportlaskarjäär lõppes, olid mul variandid: kas Soome ehitajaks, turvameheks või hakata jooma? Kõik,” sõnab Parve ja lisab, et oli poisike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles