Nädala kaja: mis sind rõõmsaks teeb?

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Marianne Loorents

Paljude oodatud olümpiamängud keerulise kirjapildiga Lõuna-Korea linnas Pyeongchangis hakkasid pihta. Ühes sellega lisandus mulle tööülesannete kõrval igapäevane meeldiv kohustus – Virumaa Teataja ennustusvõistlusele saadetud vastusekupongide ja elektronkirjade lehitsemine.

Olümpiaennustuse vastuselehti ja e-postitusi tuli kokku tublisti üle poolesaja, mis on sportlaste sõnavara kasutades igati korralik sooritus. Kirglikke ennustajaid leidub nii Lääne-Viru maakonnakeskuses kui ka väljaspool: Tapal, Kundas, Kadrinas, Uhtnas, Porkunis. Tallinnaski. Mehi ja naisi oli osalejate hulgas umbes pooleks. Ka mitu tublit endist ja praegust sportlast ei pidanud paljuks kirjapulka kätte haarata, pisut ajusid ragistada ning oma favoriite ritta seada.

Olümpiaennustuse punktide rehkendamise kõrval leidsin endale aga teisegi “hobi”. Otsustasin hakata pidama murdmaasuusatamisega seotud Eesti määrdemeeste medaliarvestust ehk mitu medalit võidavad näiteks Uhtnast pärit ja Ameerika ühendriikide murdmaakoondislaste suuskade eest hoolt kandva Oleg Ragilo, Kasahstani lipu all parimate libisemis- ja pidamisomadustega sõiduvahendeid otsiva Andrus Veerpalu ning meie põhjanaabrite, Soome suusatajate määrdemehena töötava Are Metsa “kliendid”. Pluss võrdlen siis neid resultaate meie oma koondise määrdetiimi töövõitudega. Medalit ei julge Eesti suusatajatelt oodata vist isegi kõige paadunum poolehoidja, aga meie võõrsil töötavatelt määrdemeestelt küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles