Selgusid Vilde kirjandusauhinna nominendid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erni Kask "Leikude".
Erni Kask "Leikude". Foto: Meelis Meilbaum

Eduard Vilde nimelisele kirjandusauhinnale kandideerib viis teost: Vahur Afanasjevi “Serafima ja Bogdan”, Erni Kase “Leikude”, Jan Kausi “Kompass”, Valdur Mikita “Kukeseene kuulamise kunst” ja Tõnu Õnnepalu “Valede kataloog. Inglise aed”.

Kirjandusauhinna statuudi kohaselt antakse kirjandusauhind eelmisel ehk 2017. aastal ilmunud kõige vildelikumale ilukirjanduslikule teosele.

Eduard Vilde nimeline kirjandusauhind asutati Pajustis Eduard Vilde nimelise kolhoosi kirjandusklubi initsiatiivil 1965. aastal, kui tähistati kirjaniku 100. sünniaastapäeva. Auhinna väljaandmist jätkas Vinni valla kultuurikapital ning 1999. aastast annab seda välja Vinni vallavalitsus. Kirjandusauhinna määrab vähemalt seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuuluvad raamatukogutöötajate, aktiivsete lugejate, kirjandusõpetajate, vallavalitsuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles