Kiri: miks säravad Palermo suusarajad öösel tuledes?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri.
Kiri. Foto: Kamilla Selina Lepik

Minu kirja ajendiks on mõni nädal tagasi Virumaa Teatajas ilmunud lehelugu, kus Rakvere spordikeskuse direktor selgitas, et Rakvere Palermo linnaosa terviserajad on talvel mõeldud eelkõige suusaspordi harrastamiseks.

Mitte näiteks lemmikloomaga jalutamiseks või rattasõiduks, millest viimane on minu lemmiktegevus. Olen temaga nõus, aga osaliselt. Ma olen seisukohal, et jalgrattaga sõitmine ei tee tugevale rajapõhjale küll vähimatki halba.

Pühapäeva, 4. veebruari öösel kell kolm Palermo radade juures rattaringi tehes olin sunnitud tõdema, et suusasportlased on linnas lausa nii au sees, et rajal põleb nende auks ööpäev läbi tehisvalgustus. Kogu Palermo oli tuledesäras, kuid ühtegi suusatajat mulle silma ei hakanud. Tänasin siiski mõttes spordikeskust, tänu kellele ei lasknud rajavalgustus mul metsa vahel ära eksida. Täpselt samasuguse situatsiooni ­tunnistajaks olin mitu korda ka detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles