Laulu- ja tantsupeole “Minu arm” saab registreeruda veel kümme päeva

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Eero Vabamägi

Veel kümme päeva saavad peol osaleda soovivad kollektiivid endast teada anda ja registreeruda 2019. aasta suvel toimuvale XXVII laulu- ja XX tantsupeole “Minu arm”.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA juhataja Aet Maatee kutsub kõiki kollektiive üle Eesti end laulu- ja tantsupeo registris kirja panema. “Tule tee kingitus Eestile ja ühine juubelipeoga enne 23. veebruari südaööd,” kutsub Maatee kõiki ühinema teekonnaga laulu- ja tantsupeole.

Registreerumine XXVII laulu- ja XX tantsupeole lõpeb Eesti riigi 100. sünnipäeva eelõhtul, 23. veebruaril. “Registreerimine on oluline, et saaksime koos kunstiliste toimkondadega tervikpildi sellest, kui palju meil on eri kooriliikidest ja tantsurühmadest peole osalejaid oodata. Registreerimistulemustest lähtudes teatakse siis näiteks tellida vajalikul hulgal õppematerjale – laulikuid, tantsukirjeldusi, noote,” rääkis Maatee.

Laulu- ja tantsupeole registreerimiseks on vajalik täita avaldus laulu- ja tantsupeo elektroonilises registris aadressil register.laulupidu.ee.

XXVII laulu- ja XX tantsupeo juhtmõte on “Minu arm“. Need sõnad puudutavad kõiki meid isiklikult ning igaüks teab ise nende tähendust. Lydia Koidula sulest sai neist otsekui ajatu hümn isamaaarmastusele, mis on rahvast rasketel aegadel ühendanud oma maad hoidma ja aina uueks looma. Kõigi meie suhe isamaasse on eriline. Arm ja isamaa on niivõrd avarad ja mitmekihilised mõisted, et saavad sisu üksnes isikliku pühenduse ja pöördumise kaudu.

2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ning 85-aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda. XXVII laulupeo peadirigent on Peeter Perens, XX tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste ja rahvamuusikute pealik Juhan Uppin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles