Kinolinale jõuab rodeo võimu ja usaldusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Rodeo".
Kaader filmist "Rodeo". Foto: Rakvere Teatrikino

Rakvere Teatrikinos saab Eesti vabariigi sünnipäeva puhul vaadata dokumentaalfilmi “Rodeo” – sukelduda tunniks ja veerandiks taasiseseisvumisaja kaosesse ja skandaalidesse. Režissööride Raimo Jõeranna ja Kiur Aarma “Rodeo” räägib Mart Laari valitsusajast.

Taasiseseisvunud Eesti esimesele põhiseaduslikule valitsusele, mis saab noore ja kogenematu peaministri Mart Laari juhtimisel võimule 1992. aasta sügisel, ei ennustata valitseva kaose keskel paari kuudki. Ometi suudetakse võimul püsida kaks aastat, viies ellu hulga radikaalseid reforme. Soov “plats puhtaks lüüa”, vabaneda täielikult okupatsiooniaja pärandist ja eelmise valitsuse “pehmest teest” teeb Eestist välismaal üleminekuriigi musternäidise. Kodumaal saadab Laari valitsust üks skandaal teise järel.

“See on tõeliselt hea film, mille pealkiri ise juba ütleb kõik ära. Eesti taasiseseisvumise lugu on väga huvitav,” ütles Rakvere Teatrikino juht Merili Räitsak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles