Valentinipäeval abiellub kaks paari

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentinipäeval abiellub kaks paari.
Valentinipäeval abiellub kaks paari. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui üleeestiline statistika näitab, et valentinipäeval vannutakse teineteisele truudust üha sagedamini, siis Rakveres Targas Majas kuulutatakse sel päeval meheks ja naiseks teist aastat järjest kaks paari.

Rahvastikuregistri andmetel on abielu sõlmimine 14. veebruaril alates sajandivahetusest Eestis kasvav suundumus. Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametnik Terje Pärnasalu ütles, et abiellumise kuupäevana ei ole meil valentinipäev eriliselt nõutud ega populaarne. “Küllap siin mängib rolli ka see, et päev jääb külma ja tuulisesse veebruarikuusse, meie Eesti inimene tahab pulmi ikka soojemal ajal pidada,” märkis Pärnasalu.

Tema sõnutsi on valentinipäev ilus päev, mil teha oma kallimale või sõpradele kingitusi ja tähelepanuavaldusi. “Võibolla tehakse ka mõned abieluettepanekud, aga jah, päris sellel päeval abiellumise peale väga paljud paarid ei mõtle,” ütles perekonnaseisuametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles