Tasuta bussisõit jätab inimestele rohkem raha kätte

Siret Kotka
, riigikogu liige (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Juulist üle Eesti jõustuv maakondlik tasuta bussiühendus tõstab elukvaliteeti paljudel elanikel, kes on praegu kimpus kehva bussiühenduse ja ebamõistlike sõidukuludega.

Kahjuks on väga levinud, et bussiliiklus ei rahulda just maal elavate inimeste vajadusi – seda nii bussigraafikute tiheduse kui ka transpordikulude taskukohasuse osas. Nüüdsest saavad positiivse arengutõuke kõik peamistest tõmbekeskustest kaugemale jäävad piirkonnad, kus on asulate vahel pikad vahemaad ja kus töölesõidu kulud löövad valusasti inimeste rahakoti pihta.

Hea uudis on see, et tasuta bussiühenduse käivitamisel ei kata riik mitte ainult piletitulu osa, vaid tihendab sõidugraafikuid ja parandab liinivõrku. Kui tänavu kulub selleks poole aasta peale 13,6 miljonit eurot lisaraha, siis järgmiseks aastaks on riigieelarvesse selleks kavandatud 21 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles