Mööblitööstuses avastati puudujääke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripu jätkab oma ametis.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripu jätkab oma ametis. Foto: Meelis Meilbaum

Tööinspektsioon kontrollis mööblitööstuses, kas seal välditakse töötajate füüsilist ülekoormust ja ohtlike kemikaalide kasutamist, Lääne-Virumaal uuriti ainsana Haljalas registreeritud osaühingut Marklai.

Tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Abeli sõnul avastati osaühingus Marklai viis rikkumist. Tööinspektsioon tegi äriühingule seitse soovitust. Kemikaalide käitlemisel olid probleemiks vanad ohutuskaardid, vajalikud mõõtmised olid tegemata ja kemikaaliriskid maandamata. Soovida jättis ka töötajate juhendamine kemikaalide asjus. Abeli sõnul oli üldmulje tööandjast rahuldav.

OÜ Marklai omanik Marko Nõmm ütles, et kontrolli ajal oldi veel vanas tootmisruumis ja puudused olid tingitud sellest. “Tootmine oli vanadest ruumidest välja kasvanud,” täpsustas Nõmm. Tema kinnitusel asutakse nüüd uues hoones ja kõik tööinspektsiooni avastatud puudused on kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles