Lihakombinaadi töötajad Soomes läbimurret ei saavutanud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele. Foto: Meelis Meilbaum

Eile kohtusid Eesti mitme ametiühingu esindajad Soomes HKScani kontserni personalidirektori, Soome toiduainetööstuse ametiühingu esimehe ja organisatsioonisekretäriga, kuid mingit kokkulepet ei saavutatud.

Eesti Ametiühingute Keskliidu peasekretär Artjom Arhangelski ütles, et kohtumisel, kus osales ka HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere, tehti ettepanek tõsta esmalt tapamaja töötajate põhipalka 10 protsenti ja alustada maist kollektiivlepingu sõlmimisega seotud läbirääkimisi. Ka avaldati lootust, et järgmise nädala alguses jõuavad töötajad ja tööandja siiski lahendini.

HKScani esindajad ettepanekule ei vastanud, vaid Arhangelski sõnul kordasid räägitut. “Täielik paigalseis nende poolt,” kommenteeris Arhangelski kohtumist, kus lihakombinaadi tapamaja töötajad lubasid streiki jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles