Vangi pandud mehe korterist päästeti koer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangi pandud mehe korterist päästeti koer.
Vangi pandud mehe korterist päästeti koer. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Esmaspäeva õhtul päästsid politseinikud ühest Tapa korterist sinna lukustatud koera. Looma omanik kannab kolmeaastast vangistust ja tema õde, kes oli koer Martini hooldajaks määratud, oli jätnud kutsa korterisse omapäi.

Kokkuvõtet juhtunust jagas oma blogis Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige loomaaktivist Heiki Valner. Loomakaitsja sõnul pole Martin varem õiget koeraelu elanud – ninaesine oli tal üldjuhul vilets ning kutsal ei olnud võimalik regulaarselt õues käia. Hiljuti läks olukord aga hullemaks, sest Martini peremees mõisteti kolmeks aastaks vangi ning koera eest pidi hoolitsema tema õde. “Martin vaeseke kraapis, ulgus ja haukus, aga majaelanikud olid sellega harjunud ning ei pööranud tähelepanu,” kirjutas Valner. “Trall käis nii päeval kui öösel.”

Koerakesele hakkas kaasa tundma hiljuti kortermajja kolinud naine, kes looma olukorrast Eestimaa Loomakaitse Liidule teada andis. “Taolistel puhkudel tegelikult paanikaks põhjust pole, sest taoliste loomadega, kes peremehest maha jäävad, peab tegelema omavalitsus, kes nad siis varjupaika toimetab,” rääkis Valner ja lisas, et kuna oli hiline aeg, oli omavalitsuse esindajat kätte saada võimatu ning seega tuli loomakaitse liit ise kohale ja võttis kaasa ka politseinikud. Martini omaniku läheduses elav õde loovutas koera korrakaitsjatele ja päästjatele ning Martin viidi hoiukodusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles