Eragümnaasium tutvustab noortele põnevaid suunanäitajaid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eragümnaasiumi poisid Andres Randviir (fotoaparaadiga) ja Karl Klaus (arvutiga) alustavad riigikaitseõpetuse tunnis sündmuskoha vaatlust.
Rakvere eragümnaasiumi poisid Andres Randviir (fotoaparaadiga) ja Karl Klaus (arvutiga) alustavad riigikaitseõpetuse tunnis sündmuskoha vaatlust. Foto: Meelis Meilbaum

Kümmekond Rakvere eragümnaasiumi kümnendikku kuulavad klassiruumis piirivalvur Andrus Salu, kes räägib neile sündmuskoha vaatlemisest. Üksainus hooletu liigutus, isegi hingeõhk võib hävitada väärtusliku asitõendi.

Kiirkorras, käepäraste vahendite abil lavastatud sündmuskohal laiali paiknevate asitõendite jäädvustamine nõuab head silma. Fotoaparaadiga varustatud Andres Randviir klõpsib pilte, tema klassivend Karl Klaus teritab silma ja toksib info jäädvustatud asitõendite kohta võimalikult üksikasjalikult arvutisse.

Teised jälgivad nende tegevust ja pakuvad vastuseid Mustvee kordonis töötava Salu küsimustele. See on omamoodi mäng, mis aitab gümnasistidel luua ettekujutust kriminalistide tööst. Samas õpetab see neid ümbritsevat tähele panema, eristama olulist ebaolulisest, et vajadusel aidata kaasa kasvõi kuriteo toimepanijate tabamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles