Luuletust? Inglise keeles? Aga palun!

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krislin Pähkel Uhtna põhikoolist (vasakult), Tähte Tuuna Rakvere eragümnaasiumist ja Karl Hain Kruus Rakvere põhikoolist on päevakangelased. Nemad viisid koju võidu.
Krislin Pähkel Uhtna põhikoolist (vasakult), Tähte Tuuna Rakvere eragümnaasiumist ja Karl Hain Kruus Rakvere põhikoolist on päevakangelased. Nemad viisid koju võidu. Foto: Maris Marko

​Veel mõni aasta tagasi oldi maakonnas arvamusel, et inglise keel – see on vanemate klasside õpilaste pärusmaa. Nooremad tegelgu muude asjadega. 

Kuni Rakvere eragümnaasiumi (REG) õpetajad seesugusele asjakorraldusele lõpu tegid ja otsustasid hakata oma kooli võõrkeelenädalal korraldama ingliskeelsete luuletuste lugemise võistlust 3.–5. klassi õpilastele. Neljapäeval toimus säärane ettevõtmine juba kolmandat korda – ikka Rakvere eragümnaasiumis.

Kohale tulnud 15 kooli vapraid esinejaid tervitas kooli saalis mahe kitarrimuusika ja nii avar esinemisplats, et sellel võinuks üles astuda mitu koori korraga. Ajapikku selgus, et ruumi oli tarvis ka, sest etlemine, see pole lihtsalt lugemine. Etlemine on vehklemine, hüppamine ja lendlemine, samal ajal mõistagi ingliskeelset luuletust esitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles