Vabariigi aastapäeva nädal toob krõbeda talvekülma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selja taha jäi senise talve külmim öö.
Selja taha jäi senise talve külmim öö. Foto: Marianne Loorents

Eesti vabariigi juubelinädal algab korraliku talveilmaga: õhutemperatuur langeb kohati 18 miinuskraadini.

Esmaspäeval ulatub üle Eesti nõrk kõrgrõhuvöönd. Öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada nõrka lund. Puhub põhjakaaretuul 1-7 m/s. Külma on 6-12 kraadi, kuid pikemate selgimiste korral võib termomeetrinäit langeda kuni 15 külmakraadini. Rannikul tuleb kohati vaid 3 kraadi külma. Päeval on pilves selgimistega ilm. Puhub põhjakaaretuul 1-7, rannikul kuni 10 m/s. Külma on 3-7 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavias ja Soomes külm kõrgrõhkkond ning laieneb Eesti poole. Öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati võib sadada kerget lund. Puhub kirde- ja põhjatuul 2-8 m/s. Külma on 8-13, paiguti 17, rannikul kohati kuni 5 kraadi. Päeval on samuti pilves selgimistega ilm ja kohati võib kerget lund sadada. Puhub kirde- ja põhjatuul 2-8 m/s. Külma on 4-9 kraadi.

Kolmapäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal. Öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Külma on 9-14, paiguti 18, rannikul kohati kuni 6 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Külma on 5-10 kraadi.

Kui kõrgrõhkkond jätkuvalt tugevneb, tuleb nädala teine pool käreda külmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles