Sõjamasinad harjutasid tähtsaks etteasteks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi juubeliparaadil Tallinnas näeb teiste sõjamasinate hulgas maailma raskeimat tanki, üle 60 tonni kaaluvat brittide Challengeri.
Riigi juubeliparaadil Tallinnas näeb teiste sõjamasinate hulgas maailma raskeimat tanki, üle 60 tonni kaaluvat brittide Challengeri. Foto: Meelis Meilbaum

Tankid, soomukid, iseliikuvad suurtükid ja mitmesugused muud Eesti kaitseväe ning liitlasüksuste kasutuses olevad sõidukid läbisid eile Tapa sõjaväelinnakus põhjaliku ülevaatuse.

Laupäeval Tallinnas toimuval vabariigi aastapäeva paraadil vuravad möödamarsil osalevad sõjamasinad, mida tuuakse rahva ette kokku 86, kellavärgina presidendi, külaliste ja huviliste eest läbi.

“Mina ei tõsta [au andmiseks] kätt, ma olen ju president. Saan küll aru, et neil võib tekkida küsimus, aga nii see on,” ütles paraadüksuse esimest läbisõitu tikksirgelt, kuid stoilise rahuga jälginud tagalapataljoni veebel Janek Loorits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles