Rakvere tüdruk hakkab vormelipiloodiks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanci Ristla.
Nanci Ristla. Foto: Erakogu

Aastaid edukalt kardisõitu harrastanud Rakvere koolitüdruk Nanci Ristla  vahetas sel kevadel kardi vormel Fordi vastu ja liitus Mäkela Racing Teamiga, et osaleda Soome meistrivõistlustel Vormel Ford sarjas.


Nüüd ootab tarmukat Nancit ees kümme vormelietappi, millest esimene sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Soomes Alastaro ringrajal. Litsentsi saamiseks läbis neiu aprillikuu lõpus ka koolituse Soomes.

Koolituse kahel testipäeval näitas Nanci oma sõiduoskust ja tegi kirjaliku eksami. Esimestel treeningutel paistis auto olevat väga kiire ja harjumatu: kui kardiga sõites saab puhata kuni järgmisse kurvi jõudmiseni, siis vormelil tundusid kurvikohad sõitjale lausa vastu lendavat.

Teisel testipäeval, kui autoga kohanetud, tunnistas värske vormelipiloot, et kiirus - vormel Fordi maksimumkiirus on 250 km/h - polegi enam nii suur.

“Sõit sujus ning kuulda saime ainult kiidusõnu, Nanci tunnistati parimaks juunioriks sellel koolitusel,” vahendas testipäevade muljeid Nanci isa Raul Ristla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles